Project

Naar overzicht

Grootonderhoud Oude Haven

Over dit project

Het afgelopen jaar hebben we onderzoek gedaan naar de toekomst van de appartementen aan de Oude Haven.
De woningen zijn inmiddels 44 jaar oud. Daarom hebben we gekeken naar de technische staat, de indeling van de woning, toekomstige ontwikkelingen in de woningbouw en de investeringen die mogelijk nodig zijn. Aan de hand van dit onderzoek hebben we besloten om de vier appartementencomplexen aan de Oude Haven in ieder geval de komende 30 jaar in stand te houden. 


In stand houden, wat betekent dat?
We voeren alleen onderhoud uit aan de buitenkant van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten. Denk hierbij aan vervanging van de kozijnen, herstelwerkzaamheden aan de gevels en het opknappen van de trappenhuizen. Ook onderzoeken we mogelijkheden voor automatische deuren bij de entree en galerijen. We voeren geen onderhoud uit aan de binnenkant van uw woning. Hebt u problemen met of klachten over de binnenzijde van uw woning? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Extra maatregelen voor de twee middelste woongebouwen
Deze twee woongebouwen (Oude Haven 29 tot en met 74) maken we beter toegankelijk voor ouderen en krijgen extra voorzieningen, zoals ophogingen van de galerij, vervanging van de lift door een nieuwe lift die ook geschikt is voor brancards en toevoeging van een  scootmobielstalling.

Waarom dit onderscheid?
We kiezen ervoor om twee van de vier gebouwen beter toegankelijk te maken vanwege de verwachte toekomstige vraag naar levensloopbestendige woningen. In de komende jaren bouwen we 133 sociale huurappartementen in het centrum. We denken hiermee ruimschoots aan de vraag te kunnen voldoen. Daarnaast zijn de appartementen aan de Oude Haven erg gewild onder woningzoekenden die op zoek zijn naar een betaalbaar appartement. Ook voor deze doelgroep willen wij appartementen beschikbaar houden.


Locatie op kaart

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden